Naša pot. Lastna proizvodnja.

Najsodobnejša tehnologija izdelave in visokokvalificirani sodelavci

Biti vodilni na trgu pomeni izpolnjevati visoko postavljene zahteve in pričakovanja strank. Naša pot: Proizvajamo sami - že od vsega začetka, na najvišjem nivoju. Tako imamo po eni strani popoln nadzor kakovosti in dobavnih rokov. Po drugi strani pa se lahko hitro in fleksibilno odzovemo na zahteve strank in trga. Na osnovi najsodobnejše tehnologije izdelave in visokokvalificiranih sodelavcev lahko svojim strankam zagotavljamo njihov konstantno visoki Blickle kakovostni standard, kot so ga navajeni.

Naše kompetence so:

 • Izdelava-orodja-kolesa-kolesa-z-ohišjem-Blickle

  Izdelava orodja

  Naše bistvene kompetence se začnejo že pri izdelavi orodij. Zelo moderen strojni park podpira naše kvalificirane sodelavce pri izdelavi kakovostnih orodij za naše obrate za štancanje, izdelavo poliuretana in brizganje umetnih mas. Zelo kratki časi realizacije skrbijo za to, da pridejo inovacije zelo hitro do strank oz. na tržišče. Skrbno in redno vzdrževanje orodij te redno servisiranje zagotavljajo dolgoročno visoko produktivnost in nadpovprečno dolgo življenjsko dobo vsakega posameznega orodja.

 • Preoblikovanje-jekla-kolesa-kolesa-z-ohišjem-Blickle

  Tehnika štancanja in preoblikovanja

  Naš obsežni park stiskalnic sestavljajo hidravlične in ekscentrične stiskalnice kot tudi avtomatske štance s silo stiskanja do 630 ton. Pločevina v kolutih do 10mm debeline se lahko avtomatsko štanca in preoblikuje. S pomočjo zaporedno povezanih orodjih, ki so plod lastnega razvoja in izdelave, proizvajamo komponente iz jekla in nerjavnega jekla, ki lahko gredo brez nadaljnje obdelave direktno v avtomatsko montažo. V povezavi s kratkimi časi za pripravo uresničujemo racionalno izdelavo velikih in malih serij.

 • Varjenje-kolesa-kolesa-z-ohišjem-Blickle

  Varjenje

  Kolesa in kolesa s prilagojenim ohišjem za težja bremena Blickle imajo nosilnost od 50 ton. V naši varilnici sta zato popolnost in varnost na prvem mestu. Varjenje izvajamo ročno in avtomatizirano. Poleg zelo modernih varilnih robotov kot tudi naprav za vzdolžno in krožno varjenje zagotavljajo naši strokovnjaki za varjenje in certificirani varilci konstantno prvovrstno kakovost zvarov. Z rednimi metalografskimi pregledi zvarov zagotavljamo visok kakovostni standard na tem področju izdelave.

 • PU-izdelava-kolesa-kolesa-z-ohišjem-Blickle

  Izdelava poliuretana

  Blickle je razvil različne tipe poliuretana, ki so primerni za različna področja uporabe. V Blickle poliuretanskih tekalnih oblogah Extrathane®, Softhane®, Besthane® in Besthane® Soft je združena profesionalna kompetenca na podlagi dolgoletnih izkušenj v razvoju in proizvodnji poliuretana. Optimalno skupno delovanje natančno premišljenih receptur materialov in pametnih proizvodnih procesov vpliva na kakovost končnega proizvoda in s tem na parametre trdote obloge, odbojno elastičnost, obrabo, nosilnost, spremembo oblike zaradi pritiska, kotalni upor, odpornost proti hidrolizi in fleksibilnost v mrazu, ki so pri poliuretanskih kolesih odločilnega pomena. Avtomatske proizvodne linije za velikoserijsko proizvodnjo so dopolnjene s specialnimi napravami za ulivanje za maloserijsko proizvodnjo in za izvedbe koles po meri.

 • Brizgana-litina-iz-umetne-mase-kolesa-kolesa-z-ohišjem-Blickle

  Brizgano litje umetne mase

  Blickle je v stanju izdelovati najrazličnejša kolesa iz umetne mase - bodisi iz poliamida, polipropilena ali TPE, bodisi temperaturno obstojna, električno prevodna, ojačana s steklenimi vlakni kot tudi številne druge variante koles. Naša najsodobnejša izdelava umetne mase nam omogoča proizvodnjo koles, kot tudi kompletnih gibljivih in stabilnih koles za najrazličnejše pogoje uporabe. Blickle izdeluje najrazličnejša kolesa iz umetne mase - bodisi iz poliamida, polipropilena ali TPE, bodisi temperaturno obstojna, električno prevodna, ojačana s steklenimi vlakni kot tudi številne druge variante koles. Vendar pa ne proizvajamo samo koles iz različnih umetnih mas, temveč tudi kompletna gibljiva in stabilna kolesa. Naš obsežen strojni park z opremo za proizvodnjo delov iz umetne mase z brizgano tehniko sestavljajo najnovejši, zelo moderni stroji vodilnih nemških proizvajalcev. Zaporna sila strojev je točno usklajena s cikličnimi časi za različne proizvode iz umetne mase. Poleg koles 1K se na računalniško vodenih napravah proizvajajo dvokomponentna kolesa. V povezavi z avtomatskim dovajanjem materiala omogoča to tudi skrajno ekonomično, vitko proizvodnjo.

 • Montaža-kolesa-kolesa-z-ohišjem-Blickle

  Montaža

  Za montažo ohišij in koles je Blickle razvil avtomatske proizvodne linije. Tako lahko stroškovno ugodno, racionalno in zelo kakovostno montiramo. Po načelu "ljudje, kjer je potrebno, stroji, kjer je le mogoče" poteka montaža v glavnem z roboti - s kamerami za nadzor. Svojo fleksibilnost ohranjamo z ročnim delom, s čimer lahko uresničujemo posebne želje strank po maloserijski proizvodnji. Številne v proizvodne linije vgrajene preizkusne in kontrolne postaje zagotavljajo visok kakovostni standard.