Blickle med najboljšimi Top 100

V Nemčiji je cela vrsta podjetij, katerih rast prometa je bila v zadnjih letih daleč nad povprečjem. Večino gre za srednje velika podjetja – ta so motor nemškega gospodarstva z več kot 15 milijonov delovnimi mesti v državi. Ta podjetja zasedajo niše ali pa utirajo nove poti in so pri tem izredno uspešni. Eno teh podjetij je Blickle, ki se je povzpelo na seznam 100 najhitreje rastočih srednje velikih podjetij.

Pretekli teden je revija „Wirtschaftswoche“ objavila pregled najhitreje rastočih nemških podjetij v obdobju od 2002 do 2012, vodilnih na svetovnem tržišču in s prometom med 50 milijoni in milijardo evrov.

Poslovodni družbeni Reinhold Blickle je ponosen na dosežke svojega podjetja: v letih od 2002 do 2012 je podjetje Blickle povečalo promet povprečno za 7,1 % letno. Kljub propadu bank in finančni krizi. Sedaj podjetje izkazuje promet v višini več kot 158 milijonov evrov in je v letu 2014 povečalo poslovanje za 14 %.

Kaj zagotavlja uspeh družinskega podjetja, ki trenutno zaposluje več kot 750 sodelavcev po vsem svetu? „Zvesti svojemu geslu „we innovate mobility“ nenehno investiramo v nove tehnologije in proizvodno opremo in stavimo na razvoj naše mednarodne prodajne mreže.“, pravi Reinhold Blickle. Primeri za to so najmlajša hčerinska podjetja na Kitajskem in v Turčiji. „Gre za rastoče trge, v katerih vidimo na eni strani velik potencial, na drugi strani pa se povečuje potreba po zelo kakovostnih kolesih in kolesih z ohišjem „Made in Germany“.

Skupaj ima Blickle danes 16 lastnih prodajnih podjetij po svetu in oskrbuje tržišča 120 držav. „Želimo biti na mestu samem in stavimo na kakovost ter kratke dobavne roke.“ Tudi v matičnem podjetju v Rosenfeldu načrtujemo nove obsežne investicije.