Koncept-električnega-pogona

Blickle je zmagovalec nagrade handling awards 2015

Koncept električnega pogona je prepričal strokovno žirijo.

Že drugič je redakcija strokovne revije handling skupaj z organizatorjem sejma P. E. Schall razpisala nagrado „handling award“. Razpis je bil naslovljen na vse proizvajalce na področju mehanskih, električnih in mehatroničnih rešitev za tovarniško avtomatizacijo in optimiranje notranjih procesov.

Neodvisna žirija, sestavljena iz strokovnjakov iz panoge, je proglasila koncept električnega pogona podjetja Blickle za zmagovalca v kategoriji „skladiščenje, komisioniranje, pretovarjanje in transport“.

Pri električni pomoči pri zagonu podjetja Blickle gre za modularni pogonski sitem za najrazličnejše transportne naprave in sisteme za prikolice. Naprave s skupno težo do dveh ton je mogoče igraje spraviti v gibanje.  
Velika potisna sila do 120 daN omogoča varčni zagon transportne naprave/prikolice. Zaradi bistveno zmanjšane porabe sile v primerjavi z ročnim potiskanjem se precej zmanjša telesna obremenitev upravljavcev pri notranjem transportu materiala. To preprečuje obolenja mišic in okostja ter zmanjšuje tudi stroške zaradi bolniške odsotnosti delavcev. Poleg upoštevanja demografskega razvoja imajo teme s področja ergonomije in zdravstvenega varstva na delovnem mestu vedno večji pomen.
Blickle pomoč pri zagonu odlikuje tudi lahko, intuitivno upravljanje in visok varnostni standard.

Sistem omogoča do 500 zagonov pri popolnoma polni bateriji. Poleg tega pa se lahko pri vleki baterije napolnijo rekuperativno preko krmiljenja. Tako je polnjenje preko polnilca potrebno samo v izjemnih primerih.  

Z uporabo dovršenih in kakovostnih komponent (motorji, krmiljenja, elementi upravljanja, akumulatorji) se doseže visoka zanesljivost in zelo dobro razmerje med ceno in storilnostjo pogonskega sistema.