Obisk učencev WG Hechingen

Spoznavni dan za učence po francosko

Francija sodi med najpomembnejše trgovinske partnerje Zvezne
republike Nemčije. Kakšen gospodarski pomen ima nemško-francosko povezovanje so spoznavali učenci poklicne gimnazije Hechingen pretekli teden v podjetju Blickle v Rosenfeldu.


Na pobudo organizacije Nemško-francoska mladina odpirajo podjetja na spoznavni dan svoja vrata učencem. Denise Blickle, članica vodstva podjetja pri Blickle Räder+Rollen, je sama Francozinja in v veselje ji je, da je lahko sodeluje pri tem projektu. Tako je 17 učencev ekonomske kot tudi družboslovne gimnazije v Hechingnu s svojim učiteljem francoščine Emperle Dietmarjem obiskalo podjetje.

V okviru predstavitve v francoščini je menedžer za izvozno področje, Frank Lühe, prikazal poslovne odnose s Francijo in popeljal učence skozi podjetje. Proizvodnja poteka izključno na lokaciji v Rosenfeldu. S podružnico Blickle v Franciji in kanadsko prodajno družbo komunicirajo sodelavci izvoznega oddelka po francosko. V diskusiji, ki je sledila, so učenci postavljali vprašanja po francosko, s čimer so lahko pokazali tudi svoje dobro znanje jezika.

Na vprašanja glede izobraževanja sta odgovarjala vodja oddelka za osebne zadeve Thomas Katz in študentka dualne visoke šole Linda Weisser. Linda Weisser je preteklo leto sama zaključila študij v času enega semestra v tujini in tako je lahko učencem iz svojih izkušenj povedala, kako pomembno je znanje tujih jezikov za poklicno življenje.