Vajenci Blickle 2014

Zagotovitev prihodnosti - Blickle pozdravlja 16 novih vajencev

1. september 2014 je 16 mladih ljudi skupaj s podjetjem Blickle Räder+Rollen naredilo korak v poklicno življenje. Med njimi sta bila dva vajenca trgovske in sedem obrtne stroke ter sedem študentov dualnih visokih šol.

Da bi najprej spoznali organizacijo in proizvodne procese podjetja Blickle, se izobraževanje začne z obsežnimi vsebinami uvodnega tedna. Sem sodijo ogled podjetja in različna izobraževanja o proizvodih. Cilj tega ni samo pregled proizvodnega programa z več kot 30.000 kolesi in kolesi z ohišjem, temveč tudi razjasnitev številnih kratkih vprašanj, ki si jih postavljajo novi vajenci: kje je menza ali kako deluje model delovnega časa.

Pri podjetju Blickle v Rosenfeldu se trenutno izobražuje 48 mladih ljudi. Izobraževalna kvota je s približno 10 % nadpovprečno visoka. Družba izobražuje izključno za svoje potrebe po strokovnjakih in daje velik poudarek na kakovost izobraževanja. Ker je z nenehno rastjo podjetja kontinuirano naraščalo tudi število vajencev, so učno delavnico v preteklem letu razširili.