Kolesa z obodom podjetja Blickle

Kolesa z obodom so kolesa, ki se uporabljajo npr. za tirnična vozila. Kot že ime pove, skrbijo ta kolesa za to, da se transportna naprava pri premikanju drži svoje "meri".

Vodilni proizvajalec koles in koles z ohišjem je podjetje Blickle Räder+Rollen. 900 sodelavcev, od tega več kot 700 na sedežu podjetja v mestu Rosenfeld v deželi Baden-Württemberg, zastopa podjetje Blickle v več kot 120 državah po vsem svetu. V obsežnem standardnem dobavnem programu podjetja Blickle so na voljo so kolesa z obodom s Ø-kolesa od 50 mm do 400 mm in nosilnostjo od 50 do 9.000 kg. Po naročilu izdelamo tudi kolesa z obodom po specifičnih željah strank.


 Blickle kolesa z obodom (kratek pregled)


V nadaljevanju vam je na voljo izvleček o serijah koles z obodom podjetja Blickle:

Kolesa z obodom "SPK" iz litine

  • Kolesa z obodom serije SPK so izdelana iz robustne sive litine in lakirana v srebrni barvi. Kolesni obod in tekalna površina sta postružena in se dvigata v smeri osi za 3°. Kotalni upor je izredno majhen in kolesa z obodom so ekstremno obstojna proti obrabi. Na voljo so kolesa z drsnim ležajem ali z dvema vtisnjenima krogličnima ležajema, ki sta namazana z dolgotrajno mastjo. Poleg tega je kolo z obodom na voljo tudi v kombinaciji z ohišjem stabilnega kolesa "BS". Ohišje je izdelano z ojačenimi kraki, tako da je zagotovljeno boljše prestrezanje aksialnih sil.
  • Ø-kolesa: 50 - 250 mm (od Ø-kolesa 125 brez kolesnega oboda)
  • nosilnost: do 110 kg

Kolesa z obodom "SPKGSPO" iz litega poliamida

  • Kolesa z obodom serije SPKGSPO so iz žilavega, visokokomprimiranega litega poliamida, odpornega proti lomu. Tekalna površina se dviga v smeri osi za 3°. Kolesa z obodom so zlo obstojna proti obrabi. Na voljo so kolesa z drsnim ležajem ali z dvema vtisnjenima krogličnima ležajema, ki sta namazana z dolgotrajno mastjo. Poleg tega Blickle to kolo iz litega poliamida dobavlja tudi kot dvojno kolo z obodom (DSPKGSPO).
  • Ø-kolesa: 50 - 250 mm, dvojna kolesa z obodom do 200 mm
  • nosilnost: do 3.000 kg, dvojna kolesa z obodom do 500 kg

Kolesa z obodom "SPKVS" iz polnega jekla

  • Kolesa z obodom serije SPKVS so izdelana iz struženega poboljšanega jekla. Dobavljiva so z rahlo naoljeno tekalno površino, ki se dviga v smeri osi za 3°. Kolesa z obodom so ekstremno obstojna proti obrabi in imajo izredno visoko in dinamično nosilnost. Na voljo so kolesa z dvema vtisnjenima krogličnima ležajema, ki sta namazana z dolgotrajno mastjo. Po naročilu je to kolo z obodom na voljo tudi v kombinaciji z ohišjem stabilnega kolesa "BS". Tudi dvojna kolesa z obodom (DSPK) iz polnega jekla, do Ø-kolesa 200 mm, so v dobavnem programu Blickle.
  • Ø-kolesa: 50 - 400 mm, dvojna kolesa z obodom do 200 mm
  • nosilnost: do 9.000 kg, dvojna kolesa z obodom do 1.000 kg